DIERENACTIVISTEN ALS TOETJE VOOR EUROTOX 2007 DINER


Dinsdagavond, 18.30 op het Waterlooplein voor het muziektheater verzamelden 16 Belgische en Nederlandse activisten van de Anti Dierproeven Coalitie.

Het grote wachten was begonnen. Binnen een uur zouden de dierproefnemers en bezoekers van Eurotox 2007 binnen druppelen. De Eurotox 2007 had het muziektheater afgehuurd voor haar bezoekers zodat zij zich te goed kunnen doen aan een uitgebreid diner. Ondertussen zitten doodsbange dieren gevangen in laboratoria en proefdierfokkerijen, wachtend op hun dood. Zij zullen vergiftigd worden door de mensen die Eurotox bezoeken.
Dat de Anti Dierproeven Coalitie niet stilletjes toekijkt hoe deze mensen samen komen en plannen smeden, was al duidelijk gemaakt afgelopen zondag.

De Eurotox bezoekers kwamen via een boottocht door de grachten van Amsterdam aan op het Waterlooplein. Eenmaal in het vizier gingen de sirenes van de megafoons af. De woede was goed voelbaar en een zware politie linie moesten de verklede dierenbeulen scheiden van de mensen met een hart. Zo'n 150 conferentie bezoekers wisten de weg te vinden naar het Muziektheater. Eenmaal boven, met uitzicht op de demonstranten, wisten sommige dierproefnemers hun 'dappere' kant te laten zien met provocerende gebaren. Natuurlijk was er 'on the ground' geen spoortje te zien van enige bravoure door de Eurotox-bezoekers.

Voor Eurotox bezoekers zijn dieren handige voorwerpen waar je een carrière op kunt bouwen of veel geld mee kunt verdienen. Voor de Anti Dierproeven Coalitie zijn dieren levende wezens met recht op leven, vrijheid en geluk. De dolgedraaide proefdierindustrie, met wereldwijd 250 miljoen slachtoffers, moet een halt toegeroepen worden. Dierproeven anno 2007 is barbaars en achterhaald.