Duizenden mensen geïnformeerd over dierproeven in Vlaanderen en Nederland

Elke zaterdag de straat op voor de dieren

Dat de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) niet alleen één van de meest actieve groepen is wat actievoeren betreft, bewijzen onze wekelijkse informatiestanden.
De voorbije maanden ging er geen zaterdag voorbij of we stonden wel ergens in een Vlaamse of Nederlandse stad.
We informeren mensen uitgebreid over dierproeven en bieden hen informatie over dierproefvrije producten. Dat dit nodig is, blijkt uit de reacties van sommige mensen die zich er niet bewust waren dat anno 2007 het martelen van dieren in laboratoria nog steeds dagelijkse kost is.

De gruwelverhalen die we soms te horen krijgen van mensen, doen onze haren rijzen. Zo vertelde iemand tijdens een informatiestand in Hasselt dat een familielid werkzaam is bij Janssen Pharmaceutica Beerse. Daar vindt men het blijkbaar grappig om met het dierenleed waarvoor zij verantwoordelijk zijn, te lachen. Na pijnlijke testen worden de beaglehonden gedood, dit noemt men daar laconiek 'hondenslachtdag'.

Een ander verhaal hoorden we in Leuven. Een werknemer van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg vertelde ons van een 'ongelukje' met radioactieve stoffen in het dierproeflaboratorium net naast het ziekenhuis. Verschillende apen werden hier getest op één of andere radioactieve stof, maar er liep blijkbaar iets mis. Al het personeel kreeg formeel te horen hier met niemand over te praten...

Verhalen zoals dit maken ons alleen maar meer gedreven om blijvend te vechten voor de dieren. Zonder compromissen te sluiten, want wat dierenleed betreft vallen er geen compromissen te sluiten.

Wens je een keer met ons mee te doen, aarzel dan niet ons te contacteren op [email protected]