PROTESTEN BIJ NYSE EURONEXT, AXA
EN VAN DER MOOLEN IN PARIJS

Vrijdag 4 mei.  Parijs. De Anti Dierproeven Coalitie demonstreerde bij de financiële targets van de campagne voor sluiting van Huntingdon Life Sciences. We begonnen meteen bij de belangrijkste hiervan, namelijk het in het centrum van Parijs gevestigde Euronext dat sinds kort gefuseerd is met de NYSE en aandelen verhandelt in HLS. Toen we onze demonstratie wilden beginnen werd ons de toegang tot de straat ontzegd en waren we genoodzaakt om aan het eind van de straat te blijven staan. Met onze megafoons was dit echter geen groot probleem en bestookten we Euronext anderhalf uur lang met leuzen als “Euronext, assassin.”

Na Euronext gingen we verder met AXA, dat eveneens in Parijs is gevestigd en hier een zeer groot kantoor heeft. Als aandeelhouder van de NYSE heeft AXA de macht om zich uit te spreken tegen het dierenleed in HLS en kunnen zij hun invloed aanwenden om de recente beursnotering van HLS ongedaan te maken. We begonnen onze demonstratie met de vraag om een gesprek, maar omdat hier geen reactie op kwam werd nu ook AXA bestookt met een intense demo van speeches en leuzen. Verder werden de medewerkers die het gebouw in- of uitliepen stuk voor stuk geconfronteerd met het dierenleed in HLS, een leed waar zij en het bedrijf waar ze voor werken schijnbaar liever hun ogen voor sluiten in plaats van er iets tegen te doen.

Als laatste was het de beurt aan Van der Moolen, dat ook in Parijs een vestiging heeft en net als AXA een belangrijke partner van de NYSE is. Net als AXA kiest Van der Moolen er echter voor om de ogen te sluiten voor het dierenleed in HLS dat mede dankzij de NYSE Euronext in stand gehouden wordt. Na Van der Moolen al verschillende keren in Amsterdam geconfronteerd te hebben maakten we nu gebruik van de gelegenheid om hen ook in Parijs duidelijk te maken dat er geen enkel excuus is voor de walgelijke praktijken die zich elke dag afspelen in HLS. We zullen nooit toestaan dat de financiële wereld een ziek dierproefcentrum er weer boven op helpt.  CLOSE DOWN HLS!!

Wil je met ons meewerken, contacteer ons dan [email protected]