STARTSCHOT
STOP DIERPROEFCENTRUM VENRAY

Onder een heerlijke zomerzon startte de Anti Dierproeven Coalitie haar campagne tegen de geplande bouw van het dierproefcentrum 'Sciencelink' in Venray.

Vanop de Grote Markt informeerden wij met onze informatiestand honderden bewoners van Venray. Dat vele mensen tegen dierproeven zijn, wisten we al.
Maar nooit hadden we durven dromen dat de mensen van Venray zich zo massaal en passioneel tegen dit geplande project van de gemeente zouden uitspreken.
Eén dame barstte in tranen uit, zij vertelde ons dat zij een korte tijd bij Harlan, een proefdierfokker uit Horst, gewerkt heeft. Wat ze daar zag en moest doen, bezorgt haar nog regelmatig nachtmerries...
Laat het nu net Harlan zijn dat al een overeenkomst heeft met de gemeente Venray om dieren te leveren en er zelf proeven op te doen in 'Sciencelink'.

Vele mensen namen onze raamposter en infofolder mee. Massaal werd er getekend tegen dit geplande dierproefcentrum. Het is duidelijk, de inwoners van Venray willen niet dat 'Sciencelink' er komt!

Met zijn allen kunnen we voorkomen dat de gemeente Venray dit gruwelijke project verder zet. Stuur zoals al vele mensen gedaan hebben, een protestmail naar de verantwoordelijke wethouder.

Vraag vandaag nog een informatiepakket aan en teken onze online petitie.


Bekijk hier enkele reacties van bezorgde burgers.

"Bij deze vraag ik u om te stoppen met dierproeven in venray. Laat dier, dier zijn. Daar heeft ieder levend wezen recht op."

"Wilt U mij het informatie pakket toezenden en zo mogelijk een GROTE poster erbij om voor de raam te hangen??? Kan niet groot genoeg zijn."

"Ik wil even laten weten dat ik jullie actie in venray steun. Ik was vandaag in het centrum en werd aangesproken om een folder aan te nemen."

"Waar is uw moreel besef en niet alleen dat van u, maar dat van het voltallige Gemeentebestuur dat in zijn geheel voor deze plannen verantwoordelijkheid draagt? Is het scheppen van banen en wellicht ook het te gelden maken van gronden van een hogere waarde dan bijvoorbeeld het beschermen van dierlijk leven?"

"Hallo, graag zou ik het informatie pakket over proefdiercentrum Venraij ontvangen. En als het kan ook wat flyers, om hier in Overloon (naastgelegen dorp van Venraij) in de winkel te leggen. Alvast bedankt."