'VERBREEK DE BANDEN MET HLS'

31/5. Voor de dieren die sterven in Huntingdon Life Sciences protesteerden we opnieuw bij de hoofdschuldigen. De opdrachtgevers voor akelige dierproeven tot de financiële wereld die geld willen verdienen over de ruggen van dieren. Om half acht stonden we bij één van de grootste opdrachtgevers van HLS: Novartis in Arnhem. Luidruchtig maar vreedzaam 'begroeten' we de medewerkers die naar binnen reden. Deze mensen werken voor een bedrijf dat moedwillig honden en apen pijnigt in HLS. Onacceptabel natuurlijk.

Na Novartis op weg naar de allergrootste opdrachtgever van HLS, genaamd GlaxoSmithKline. GSK heeft zelfs een afdeling met beaglehonden in een proefdierfokkerij op een paar kilometer afstand van HLS. Deze dieren worden daar voor GSK gefokt om in HLS te sterven. We zullen nooit begrijpen dat er mensen zijn die op zo'n manier aan hun geld willen komen. Deze dieren hebben niemand wat misdaan. Zij worden te pas en te onpas ingezet voor akelige dierproeven, mishandeld door medewerkers en na afloop gedood en in een gele plastic tas gestopt. Welkom in Europa's grootste dierproefcentrum.

In Utrecht zit het Europese hoofdkantoor gevestigd van Teva Pharma. Dit bedrijf betaalt voor de dierproeven in Huntingdon. Teva is absoluut niet gelukkig met ons protest
en klaagt steen en been. Een simpele manier om van ons af te komen is door te stoppen met HLS. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan Teva?

Van Utrecht naar de Keizersgracht in Amsterdam waar Van der Moolen is gevestigd. Een gerespecteerde zakenpartner (en aandeelhouder) van de NYSE Euronext wat perspectieven biedt voor de dieren in Huntingdon. Van der Moolen heeft de positie om een stem te zijn voor de honden, apen en katten in HLS. Zij hebben invloed bij de NYSE Euronext en kunnen het verschil maken voor de dieren. Tijd voor actie Van der Moolen!

22 december 2006 plaatste NYSE Euronext HLS op de beurs en maakte zodoende HLS zichtbaar voor investeerders. NYSE Euronext probeert geld te verdienen aan HLS en noemt het beruchte dierproefcentrum
'een legitiem bedrijf.' Na zes undercoverreportages met als onderwerk stelselmatige dierenmishandeling zou NYSE Euronext wel beter moeten weten. De lokroep van geld blijkt aantrekkelijker te zijn dan een warm hart. De Anti Dierproeven Coalitie protesteerde bij het beursgebouw om NYSE Euronext met de neus op de feiten te drukken. Ons verhaal op het Beursplein is helder en krachtig: verbreek de banden, met HLS!

Wil je meedoen? Neem dan gerust contact met ons op: [email protected]