Luid en gedreven protest tegen dierenleed

Nederland, 2 maart

Vandaag waren we al heel vroeg op pad om enkele belangrijke klanten van Huntingdon Life Sciences (HLS) te confronteren met het dierenleed waar zij verantwoordelijk voor zijn. We begonnen om 8 uur bij Novartis Arnhem. Elke medewerker die passeerde kreeg luid ons ongenoegen te horen. Snel reed of liep men ons voorbij om toch maar niet te hoeven kijken naar de gruwelijke foto's. Het zijn inderdaad geen leuke plaatjes, maar het is wel de realiteit en het is wel waar jullie, Novartis, voor betalen. Na een tijdje kwam een cameraploeg van de regionale televisie ons interviewen. Je kan het korte verslag hier zien http://www.omroepgelderland.nl/index.php?id=1712 Vele voorbijgangers kwamen ons feliciteren met ons gedreven protest voor de onschuldige dieren. Novartis, de Anti Dierproeven Coalitie zal nooit stoppen met jullie te confronteren zolang jullie samenwerken met HLS.

Na 2 uur gedreven protest begaven we ons naar een andere Novartis afdeling, Sandoz Almere. De ochtendzon had plaatsgemaakt voor wind en regen, maar dat deerde ons niet. Wij hebben de undercover beelden gezien van de dieren die in kleine metalen kooien opgesloten zitten in HLS, bang hun dood afwachtend. Deze dieren zien nooit het daglicht, zij zouden dolgraag naast ons hebben gestaan, de frisse lucht inademend. Het hele bedrijf was hermetisch afgesloten, alle ramen waren geblindeerd zodat ze toch maar niet geconfronteerd hoefden te worden met de gruwel waar Sandoz en zijn personeel verantwoordelijk voor is. Het was nochtans lunchpauze, we zagen medewerkers van omringende bedrijven naar buiten komen, maar bij Sandoz bleef alles gesloten. Zelfs enkele koerierdiensten mochten niet binnen en reden dan maar verder zonder hun pakket afgeleverd te hebben. Sandoz, waarom het jullie zo moeilijk maken. Neem de juiste ethische beslissing en verbreek alle banden met de hel voor dieren, HLS!

Laatste bezoek van de dag was aan Bayer Mijdrecht. We lieten luid en duidelijk ons ongenoegen blijken aan de weinige medewerkers die nog aanwezig waren. Zoals wel vaker gebeurt, waren de meeste werknemers vroeger huiswaarts gekeerd om toch maar niet geconfronteerd te hoeven worden met het dierenleed waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Bayer, we praten hier over een laboratorium waar permanent 70.000 dieren opgesloten zitten, en waar 500 dieren elke dag systematisch kapotgemaakt worden. Hoe fout kan je als bedrijf wel niet zijn om met dit laboratorium samen te werken. Dat jullie hiervoor beschaamd zijn, is begrijpbaar! De laatste uren van ons protest stonden we aan de uitgang te wachten op de weinige personeelsleden die nog huiswaarts moesten keren. De tijd verstreek, maar we zagen niemand. Ze bleven allemaal wachten tot wij ons vreedzame maar gedreven protest beëindigd hadden. Ook hier werd weer bewezen dat dierenbeulen niet graag gewezen worden op hun verantwoordelijkheden.

Wil je een volgende keer met ons mee demonstreren voor de dieren, contacteer ons dan op [email protected]