AANHOUDEND PROTEST IN BRUSSEL

Donderdag 29 maart - Brussel
Elke dag worden 500 schitterende dieren gedood in Europa's grootste dierproefcentrum Huntingdon Life Sciences. Een internationale campagne is opgestart om HLS te sluiten. Niet zonder resultaat. HLS heeft een schuld van 89 miljoen dollar en meer dan 300 bedrijven weigeren nog langer de samenwerking. Tijd voor de Anti Dierproeven Coalitie om de bestaande zakenrelaties te confronteren met de dagelijkse realiteit in HLS.

Euronext aan de beurs van Brussel is zo'n instelling. Zij verhandelen aandelen HLS en bieden hen zo een financieel platform. Luid en duidelijk protesteerden we in de ochtend voor de dieren die lijden in HLS. Een werkneemster van Euronext betuigde haar sympathie voor de campagne en bevestigde wat wij al wisten: Euronext is niet blij met de aanhoudende aandacht.

Syngenta is een opdrachtgever van HLS. Zij betalen voor de akelige dierproeven in HLS. Bestrijdingsmiddelen voor de landbouw worden getest op honden, apen en katten. Syngenta gooide het gebouw op slot en niemand kon het gebouw meer in of uit. Buurtbewoners spraken schande over het dierenleed dat Syngenta financiert. Syngenta kan er niet om heen: dierenleed anno 2007 is onnodig en asociaal.

Om 15.00 uur stonden we opnieuw bij één van de grootste opdrachtgevers van Huntingdon Life Sciences. Novartis voert hele smerige experimenten uit op dieren. Zo hebben zij HLS betaald om varkensorganen in wilde baboonapen te plaatsen. Vol overgave protesteerden we bij Novartis. In hetzelfde gebouw is de 'British Council' gevestigd. De Engelse regering is ook een partner in het dierenleed in HLS - zij verzorgen de bankfaciliteiten van HLS. Bewust van de internationale campagne en haar drijfveren wil geen enkel bedrijf in de wereld de bankfaciliteiten van HLS nog op zich nemen. Keer op keer zullen we demonsteren tegen de akelige dierproeven die plaatsvinden in HLS.

Wil je meedoen of wil je meer informatie? Mail ons gerust: [email protected]