Bayer en AstraZeneca protesten in België

Na vier dagen in Nederland gedemonstreerd te hebben sloten we onze acties in het kader van wereldproefdierenweek af met drie demonstraties in België. We begonnen hier om 11.00 bij Bayer in Tielt, waar we net als bij Bayer in Nederland een vrij lege parkeerplaats aantroffen. De medewerkers die wel aanwezig waren vonden het in eerste instantie nodig om lachend voor de ramen te staan, maar leken al snel door te hebben dat dit niet al te verstandig was en blindeerden hierna de ramen van hun gebouw.

Ook bij Bayer in Zwijndrecht troffen we een soortgelijke reactie van medewerkers die ofwel lachten of hun middelvinger naar ons opstaken, maar er daarna toch snel voor kozen om zich te verschuilen achter geblindeerde ramen. Te laf om geconfronteerd te worden met het dierenleed waar ze voor betalen en ziek genoeg om hier zelfs mee te lachen toonden de medewerkers van beide vestigingen hun ware aard en bevestigden ze hun positie als dierenbeulen van het eerste uur.

Onze laatste demonstratie van de week hielden we bij AstraZeneca, waar vele werknemers al naar huis waren gegaan en de rest zich, net als bij de Nederlandse vestiging die we woensdag bezochten, verscholen achter gesloten en geblindeerde deuren en ramen. Aangezien er hier meerdere uitgangen waren splitsten we ons op om zo de medewerkers die het terrein verlieten te kunnen confronteren met het dierenleed in Huntingdon Life Sciences, maar werd ons door de politie medegedeeld dat de burgermeester had besloten dat de demonstratie zich moest beperken tot de hoofdingang. Met andere woorden, de medewerkers van AstraZeneca werden in staat gesteld om via de achteruitgang het terrein te verlaten en zo de confrontatie met de activisten en de beelden van het dierenleed te vermijden. Met onze megafoons zorgden wij er echter voor dat we alle medewerkers die het parkeerterrein opliepen goed konden bereiken en maakten we duidelijk dat we hen zullen blijven confronteren met het dierenleed waar zij voor betalen.

Om 18.00 rondden we onze demonstratie af en besloten daarmee een week van intensief actievoeren. Met een totaal van zeventien demonstraties in Nederland en België hebben we vijf dagen lang alles gegeven om op te komen voor de rechten van de dieren die lijden en sterven in HLS. Moe en schor van het schreeuwen maar zeer voldaan keerden we terug huiswaarts om wat uit te rusten voor de volgende demonstraties, want zolang dieren lijden en sterven in HLS zal de Anti Dierproeven Coalitie klaarstaan voor hen en actie blijven voeren voor permanente sluiting van deze hel op aarde.

Wil je een volgende keer met ons mee demonstreren voor de dieren, contacteer ons dan op [email protected]