PerkinElmer, Astellas, en Abbott luid protest bij boosdoeners


Maandag 26 februari

Deze week vinden in het kader van de internationale campagne demonstraties plaats bij de opdrachtgevers van HLS. Om bij te dragen aan deze week vol actie gingen actievoerders van de Anti Dierproeven Coalitie de straat op. Voordat we daadwerkelijk begonnen bij de klanten, was het eerst tijd om PerkinElmer, een belangrijke leverancier van analyse en diagnose-apparatuur, te confronteren met hun bloederige banden met HLS.

Met borden en megafoons stonden we in vroege ochtenduren bij de poorten van PerkinElmer in Groningen. Zoals gebruikelijk verschuilt PerkinElmer zich in een hermetisch afgesloten gebouw met gesloten luxaflex. Om de waarheid voor haar werknemers maar zoveel mogelijk te verdoezelen. Terwijl, op een reguliere arbeidsdag van PerkinElmer het gebouw zeer vrij toegangelijk is. Zelfs koeriersdiensten die bij het bedrijf moesten zijn werden niet binnengelaten. Wat een manier om een bedrijf te runnen. Onze impact is altijd meetbaar.

Door naar Astellas, een Japans farmaceutisch bedrijf dat al vele jaren lang HLS opdrachten geeft om dieren de dood in te jagen. We confronteerden Astellas met de feiten. De grootschalige fraude met testgegevens, de mishandeling van dieren, en de onzinnige testen. Hoe kun je voor Astellas werken, wetende dat honden in hun gezicht gestompt worden door HLS medewerkers?

We eindigden de dag bij Abbott Laboratories. Inmiddels was het aantal activisten bijna verdubbeld en luidkeels schreeuwden we alles bij elkaar om de werknemers de waarheid te vertellen. Abbott spendeert jaarlijks miljoenen aan HLS - in ruil voor testgegevens. De slachtoffers, de dieren, worden als oud vuil in gele plastic zakken gedumpt. 500 dieren sterven elke dag in HLS. Geen enkel excuus is aanvaardbaar om dit leed te verklaren, Abbott.

Opnieuw kregen we vanuit de omgeving weer ontzettend veel bijval. Vele duimen omhoog en toeterende auto's, hartverwarmend! Achter gesloten deuren worden dieren gepijnigd, vergiftigd en gedood. een Jonge rhesusaap die in een hoek van zijn kooi wordt gedreven.'Enge mensenhanden' die het arme dier hard beet pakt en vastbindt aan een tafel. Honden, katten, muizen, konijnen en hamsters die elke dag opnieuw de hel genaamd HLS moeten doorstaan. Onze taak is dit soort misstanden aankaarten en zichtbaar maken. De internationale campagne dendert voort om HLS te sluiten.

Wil je meedoen? Bekijk onze agenda voor de volgende protestactie, of neem contact met ons op via de email: [email protected]