MASSALE STEUN VOOR DE DIEREN

In het zonnetje stonden activisten van de Anti Dierproeven Coalitie met een informatiestand aan de Lijnbaan in Rotterdam. Mensen met een hart voor dieren konden niet om de stand heen: de posters met gepijnigde dieren spreken voor zich. Veel mensen, van alle rangen en standen, spraken zich uit tegen dierproeven.

Het verspreiden van informatie over dierproeven blijft essentieel. De dierproefindustrie is hard bezig met het verspreiden van leugens. Zo dachten sommigen dat dierproeven enkel op muizen en ratten worden uitgevoerd en slechts voor ernstige aandoeningen.

Feit is dat er ook honden, apen, katten, konijnen, en zelfs paarden, vissen, duiven en varkens massaal worden ingezet voor dierexperimenten. De Anti Dierproeven Coalitie spreekt zich uit tegen ALLE dierproeven. Omdat dieren recht op een leven hebben zonder pijn en angst.

Elk jaar brengt de overheid informatie naar buiten met hierin de cijfers over dierproeven in Nederland. Hieruit blijkt dat er net zoveel dieren gebruikt worden voor medicijnenonderzoek voor mensen, als voor medicijnenonderzoek voor zieke dieren in de bio-industrie. Schandalig natuurlijk. Nog schandaliger is dat er in België geen cijfers naar buiten gebracht wordt en dat de gehele dierproeven sector een groot geheim dient te blijven. De Anti Dierproeven Coalitie ziet zich geroepen om hier verandering in te brengen.

We danken iedereen voor de massale steun. Samen sterk tegen dierenleed.