4 DEMOS BIJ OPDRACHTGEVERS VAN HUNTINGDON LIFE SCIENCES

Vandaag voerde de Anti Dierproeven coalitie vier demonstraties uit tegen klanten van Huntingdon Life Sciences, bedrijven die opdrachten voor dierproeven uitbesteden aan HLS en daarmee direct verantwoordelijk zijn voor het lijden en sterven van vijfhonderd dieren per dag. We begonnen de dag om 7.30 bij Novartis in Arnhem, waar we met een korte maar krachtige demonstratie onze boodschap meer dan duidelijk wisten te maken aan de medewerkers van Novartis. Zij zullen dit protest waarschijnlijk niet snel vergeten en hopelijk mee laten wegen in hun beslissing om de banden met HLS al dan niet te verbreken.

Na de demo bij Novartis gingen we door naar Actelion in Woerden, waar men zich zoals zo vaak verschool achter gesloten en geblindeerde deuren en ramen. Met onze megafoons confronteerden wij de medewerkers een uur lang met de hel die zij in stand houden, en maakten ook hier duidelijk dat banden met HLS niet door de beugel kunnen. Aangezien er vlakbij het gebouw een school lag hadden we behoorlijk wat toeschouwers, die positief reageerden op onze demonstratie en bevestigden wat wij al lang wisten; dierproeven horen niet thuis in de 21ste eeuw.

Ook bij AstraZeneca in Zoetermeer vond men het nodig zich in hun gebouw te verschuilen in een zwakke poging de waarheid te negeren. Van 13.30 tot 14.45 zorgden wij er echter voor dat er geen ontkomen was aan de gruwelijke waarheid van HLS en confronteerden wij de medewerkers met de vele verhalen en foto’s die uit dit dierproefcentrum afkomstig zijn: van de beagle puppies die in hun gezicht worden geslagen tot de apen die, gevangen uit het wild, onverdoofd worden opengesneden en belachelijk worden gemaakt op de operatietafel. Dit zijn de praktijken die zich afspelen in HLS en dit is de reden dat wij met volle overgave zullen blijven strijden voor de sluiting van deze hel voor de dieren.

We eindigden de dag in Gouda, waar het bedrijf Sanofi-Aventis is gevestigd. Hier hielden we ons langste protest van de dag en demonstreerden we van 15.30 tot 18.30. Gedurende onze demonstratie zagen we het grootste gedeelte van de medewerkers het terrein verlaten, en confronteerden wij hen op hun weg naar buiten. Met onze megafoons en protestborden maakten wij duidelijk dat terwijl zij thuis van hun avond genieten de dieren hulpeloos een pijnlijke dood afwachten in HLS. Zolang dieren lijden en sterven in HLS zullen wij op blijven komen voor hun rechten en ons duidelijk laten horen voor diegenen die zichzelf niet kunnen verdedigen.

De Anti Dierproeven Coalitie blijft zich hard maken voor sluiting van HLS. Je kunt meedoen door naar onze protestacties te komen die in Nederland en België plaats vinden. Klik hier voor de agenda.

je kunt ook contact met ons opnemen via de email: [email protected]

'Ik zag collega’s de honden bij het nekvel pakken en tegen ze schreeuwen en schelden. Of ze werden heen en weer gegooid, zelfs geslagen.'
HLS ontmaskerd, 2006.