Wereldproefdierenweek - dag 2

Vandaag stond geheel in het teken van klanten van Huntingdon Life Sciences, en bezochten we de bedrijven GSK, Teva, en Sandoz. We begonnen de dag bij GSK in Zeist, waar we ook vorige week een demonstratie hielden. Ook nu weer was de poort van het terrein gesloten en afgezet met twee lintjes waartussen de medewerkers van GSK, onder toeziend oog van de speciaal daarvoor ingehuurde security mensen, hun auto het terrein op konden rijden. De perfecte opstelling dus voor de Anti Dierproeven Coalitie om de medewerkers één voor één van dichtbij te kunnen confronteren met het dierenleed dat zich afspeelt in HLS.

Na twee uur bij GSK in Zeist te hebben gestaan gingen we verder naar hun nieuwe vestiging in Utrecht, waar we zoals altijd een gebouw vonden waarvan de ramen en deuren geheel gesloten en geblindeerd waren. Niet eens een logo van het bedrijf was te vinden op dit nieuwe gebouw, dus het lijkt er op dat de mensen van GSK niet echt trots zijn op hun baan en vooral hun associatie met het dierenleed in HLS als een van de grootste klanten.

Ook bij Teva in Utrecht troffen we dezelfde situatie als de week ervoor en was het bedrijf wederom afgezet met een roodwit lintje. Ook nu lieten wij hier ons daardoor uiteraard niet tegenhouden en confronteerden de medewerkers van Teva van 12.30 tot 14.00 met het dierenleed in HLS en hun aandeel daarin. Als Europees hoofdkantoor van Teva zijn zij een belangrijke spil in het uitbesteden van opdrachten aan HLS en zullen wij hen blijven herinneren aan hun verantwoordelijkheid totdat de banden met HLS voorgoed verbroken zijn en dit dierproefcentrum voorgoed haar deuren heeft gesloten.

Als laatste was het de beurt aan Sandoz in Almere, waar men net als in Utrecht het nodig vond zich te verschuilen in hun gebouw. Na hier al een aantal keren tegen een schijnbaar leeg gebouw te hebben staan schreeuwen hadden we nu besloten een demonstratie van vier uur in te plannen en te wachten totdat de medewerkers van Sandoz naar buiten kwamen zodat we hen eindelijk face to face konden confronteren met de verschrikkelijke beelden en verhalen uit HLS. Na lang wachten kwam het merendeel van de medewerkers naar buiten en wisten ze niet hoe snel ze van het terrein af moesten komen. Aangezien er nog een vijftal auto’s bleven staan besloten we te wachten om ook hen te confronteren met de hel van HLS. Uiteindelijk trad de politie naar voren als privé-beschermers van Sandoz en werden de hoge heren en dames van het bedrijf in colonne naar buiten geëscorteerd, wat nogal een vreemde boodschap naar de rest van de medewerkers van Sandoz is. Politie-escorte of niet, ook bij Sandoz zullen wij terug blijven keren totdat de banden met HLS verbroken zijn en dieren niet langer gemarteld en gedood worden in hun naam.

De Anti Dierproeven Coalitie blijft zich hard maken voor sluiting van HLS. Je kunt meedoen door naar onze protestacties te komen die in Nederland en België plaats vinden. Klik hier voor de agenda.

je kunt ook contact met ons opnemen via de email: [email protected]

'Ik zag collega’s de honden bij het nekvel pakken en tegen ze schreeuwen en schelden. Of ze werden heen en weer gegooid, zelfs geslagen.'
HLS ontmaskerd, 2006.