HUNTINGDON LIFE SCIENCES
NACHTMERRIE VOOR DIEREN

Nederland, 22 maart 2007

Huntingdon Life Sciences is Europa's grootste dierproefcentrum. Een commercieel bedrijf, beursgenoteerd, dat opdrachten aanneemt om dieren te pijnigen en te doden. Een internationale campagne is opgestaan en richt zich op sluiting van HLS. Niet zonder resultaat: HLS heeft een schuld opgebouwd van 89 miljoen dollar en moest vorig jaar haar laboratoria verkopen op last van de schuldeisers! De Anti Dierproeven Coalitie wil graag het laatste zetje geven om HLS te sluiten.

Om 08.00 startte de Anti Dierproeven Coalitie bij NYSE Euronext. NYSE Euronext is zo stom geweest om sinds 22 december 2006 aandelen HLS te verhandelen. Er valt echter geen droog brood te verdienen met HLS plus ze krijgen er gratis protestacties bij in Amsterdam, Brussel, Londen en New York. Twee uur lang informeerden we de mensen over het dierenleed in HLS. Twee uur lang non-stop sirenes, speeches en leuzen roepend. De NYSE Euronext medewerkers wisten niet hoe snel ze binnen moesten komen. Een RTL filmploeg volgde onze demonstratie bij de NYSE Euronext en maakte een item voor het nieuws van zes uur.

Om 11.00 was het de 'beurt' aan Dangerous Goods Management. DGM vervoerde op 20 oktober 2006 in 420 stukken gesneden rhesusapen van Huntingdon Life Sciences naar Korea voor LG Life Sciences. Rhesusapen die ooit in Mauritius rondhuppelden en door HLS bruut aan hun einde kwamen. DGM beloofde in de zomer van 2006 nooit meer samen te werken, maar in oktober kwamen
documenten naar buiten over het vervoer van de in stukken gehakte rhesusapen. De leugens van DGM en de samenwerking met HLS is een absolute schande. Het luide protest zal meer navolging krijgen zolang DGM niet voor eens en altijd stopt met HLS.

Actelion in Woerden is een opdrachtgever van Huntingdon Life Sciences. Zij betalen voor de opsluiting, vergiftiging en dood van dieren. Honden, apen, muizen en katten zijn elke dag het slachtoffer in HLS. HLS 'bezit' 70.000 dieren en vermoordt elke dag 500 dieren. Genoeg is genoeg. 'Actelion Pharma, verbreek je banden met HLS' schreeuwden we uit volle borst. Actelion is gevestigd in hetzelfde gebouw als Roche, die WEL gestopt zijn met HLS. Je kunt kiezen voor een 'normale' bedrijfsvoering Actelion (zonder HLS) of je zult het op moeten nemen tegen een internationale campagne met protestacties bij de vestigingen wereldwijd. Zoals wel vaker het geval is waren alle ramen en deuren hermetisch afgesloten. Geen teken van leven bij Actelion, behalve dan een 'fotocamera' die tussen de luxaflex door foto's probeerde te maken. Tot de volgende keer!

We eindigden de dag bij Sanofi-Aventis. Van 16.00 tot 18.30 stonden we luidkeels te protesten bij deze belangrijke vestiging. Sanofi-Aventis medewerkers moeten langs de actievoerders en werden op hun verantwoordelijkheid gewezen. Binnen in HLS worden beaglepuppies in het gezicht gestompt. Dit zou niet meer mogelijk moeten zijn, het zijn echter bedrijven als Sanofi-Aventis die HLS open houden. Het is een schande Sanofi-Aventis. Fatsoenlijke mensen verdienen op een eerlijke manier hun geld. Niet over de ruggen van onschuldige dieren die geen kant op kunnen. Aan het einde van de dag trekken de Sanofi-Aventis medewerkers naar huis. De dieren in HLS zullen nooit een thuis krijgen, de enige zekerheid die zij hebben is een pijnlijke dood.

De Anti Dierproeven Coalitie blijft zich hard maken voor sluiting van HLS. Je kunt meedoen door naar onze protestacties te komen die in Nederland en België plaats vinden. Klik hier voor de agenda.

je kunt ook contact met ons opnemen via de email: [email protected]

'Ik zag collega’s de honden bij het nekvel pakken en tegen ze schreeuwen en schelden. Of ze werden heen en weer gegooid, zelfs geslagen.'
HLS ontmaskerd, 2006.