KRACHTIG PROTEST BIJ ZAKENPARTNERS HLS.

18 april - Nog altijd sterven er elke dag 500 dieren in Huntingdon Life Sciences, een bedrijf dat al meerdere malen is ontmaskerd als een ware hel voor dieren. Genoeg reden dus voor de Anti Dierproeven Coalitie om vandaag weer de straat op te gaan en diegenen die hier verantwoordelijk voor zijn te confronteren met de hel die zij in stand houden.

We begonnen de dag om 8 uur bij GSK in Zeist, waar we de medewerkers begroetten op weg naar hun werk. GSK is een belangrijke klant van HLS en besteedt jaarlijks veel geld aan wrede en nutteloze dierproeven, waarnaast ze zelf ook nog eens zeventien dierproefcentra bezitten. Met protestborden en kreten maakten we twee uur lang duidelijk dat dit soort praktijken ronduit onacceptabel zijn anno 2007, en gaven de medewerkers stof tot nadenken voor de rest van de dag. Gezien de positie van GSK bezochten we hierna ook hun nieuwe vestiging in Utrecht, waar men zich gedurende onze demo schuilhield achter gesloten en geblindeerde deuren en ramen. Met onze megafoons zorgden we er echter voor dat onze aanwezigheid niet onopgemerkt bleef en bestookten we het bedrijf met een constante stroom van speeches en leuzen.

Hierna was het tijd voor een demo bij het Europese hoofdkantoor van Teva in Utrecht, een bedrijf dat net als GSK opdrachten voor dierproeven uitbesteedt aan HLS. Ook hier verscholen de medewerkers zich achter gesloten en geblindeerde deuren en ramen, en had men zelfs de moeite genomen om het bedrijf af te zetten met een roodwit lintje. Met een korte maar krachtige demo maakten we duidelijk dat een lintje niet genoeg zal zijn om onze strijd tegen dierenleed te stoppen; zolang bedrijven als Teva blijven betalen voor dierproeven zullen wij hen confronteren met de hel die ze daarmee creëren.

Met deze gedachte in ons hoofd gingen we door naar Nieuwegein, waar het bedrijf Sartorius is gevestigd. Sartorius is een leverancier van HLS en levert hen het materiaal waarmee de dieren mishandeld worden. Net als de klanten zijn ook de leveranciers noodzakelijk voor het voortbestaan van HLS en dus herinnerden we de medewerkers van Sartorius aan hun verantwoordelijkheid hierin; er is geen enkel excuus om geld te verdienen met dierenleed, op welke manier dan ook.

Als afsluiter stonden we drie uur lang op het beursplein in Amsterdam om daar te demonstreren tegen Euronext, dat onlangs gefuseerd is met de NYSE en aandelen verhandelt in HLS. Door middel van een infostand stelden we voorbijgangers op de hoogte van het leed in HLS en het aandeel dat Euronext hierin heeft, alsmede van de campagne die wij hiertegen voeren. Wederom ontvingen we veel positieve reacties van het publiek en werd het duidelijk dat HLS geen toekomst heeft.

Wil je een volgende keer met ons mee demonstreren voor de dieren, contacteer ons dan op [email protected]