DEMONSTRATIES IN PARIJS IN KADER HLS-CAMPAGNE

3/06/2007
Ook Frankrijk strijdt tegen dierproeven!

Dat dierenleed grensoverschrijdend is, is duidelijk. Daarom ging de Anti Dierproeven Coalitie vandaag onze mededierenvrienden in Frankrijk ondersteunen bij hun actiedag tegen dierproeven.

Met meer dan 20 activisten begonnen we 's morgens vroeg bij NYSE Euronext (Rue Cambon 39, Parijs). Bijna 2 uur lieten we onophoudelijk onze walging horen voor een beursvloer die geld wil verdienen met dierenleed. NYSE Euronext, je wordt wereldwijd geconfronteerd met de gruwel van Huntingdon Life Sciences (HLS), Europa's gruwelijkste proefdierlaboratorium. Waarom blijven jullie nog steeds aandelen verhandelen van deze hel voor dieren?

Hierna ging de groep activisten, die almaar aangroeide, naar een heel belangrijke opdrachtgever van dierproeven, Sanofi-Aventis (Avenue de France 174, Parijs). Ook hier confronteerden we meer dan 2 uur lang al diegenen die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse martelingen van onschuldige dieren. We stonden er in de felle zon, maar dat deerde ons niet. We wisten dat we er stonden voor de dieren opgesloten in HLS en andere proefdierlaboratoria. Vele werknemers kwamen nerveus buiten om te zien wat er aan de hand was. Verschillende jongeren die tijdens de lunchpauze de school verlieten, wezen hen verwijtend met de vinger aan, en terecht!!!

We eindigden bij één van 's werelds grootste uitvoerders en opdrachtgevers van dierproeven, GlaxoSmithKline (Route de Versailles 100, Marly-Le-Roy). Dit is een enorm gebouw waar men ook onschuldige dieren gevangen houdt en dagelijks martelt onder het mom van wetenschappelijk onderzoek. Duizenden wetenschappers zijn het ondertussen met ons eens, er zijn al genoeg alternatieven voor dierproeven, GSK, waarom dan nog onschuldige dieren systematisch martelen en doden?
Elke werknemer die het bedrijf verliet werd door ons aangesproken op zijn of haar betrokkenheid bij dierenleed. Beschaamd liepen sommigen weg, vol schaamte reden anderen als gek om ons toch maar te ontwijken... Dierenbeulen zijn immers nooit moedig als ze met ons en met de gruwel van dierproeven geconfronteerd worden.

Wil je meedoen? Of meer informatie? email ons gerust: [email protected]