GSK, TEVA EN NYSE EURONEXT -
GEEN EXCUUS VOOR DIERENLEED

Vrijdag 16 maart - Nederland

Vanaf 08.00 hielden we de protestborden en spandoeken omhoog bij de grootste opdrachtgever van Huntingdon Life Sciences. In Zeist is het kantoor van GlaxoSmithKline gevestigd. tussen 08.00 en 10.00 drukten we de GSK medewerkers met de neus op de feiten. Deze dieren sterven dankzij GSK! Jaarlijks betaalt GSK Huntingdon Life Sciences tussen de 5 en 10 miljoen dollar voor akelige dierproeven. GSK heeft zelfs een speciale afdeling op Interfauna, waar honden voor oa HLS gefokt worden. Hoe kun je werken voor een bedrijf dat moedwillig dieren pijnigt?

GSK heeft een tweede vestiging voor de 'consumer health' afdeling, gevestigd in Utrecht. Het nieuwe gebouw werd door ons ingewijd met een luidruchtig protest. De 'spotlights' zijn gericht op GSK. zolang GSK dieren vermoordt in HLS staat de Anti Dierproeven Coalitie bij de poort te demonstreren. We zullen nooit wegkijken van het dierenleed in HLS.

Het Europese hoofdkantoor van Teva Pharma is gevestigd in Utrecht. Met rode linten afgezet, en twee voor ons protest ingehuurde beveilingsmedewerkers, zette Teva de toon. Is dit de manier waarop een internationaal opererende multinational wilt werken? Niemand heeft Teva verplicht om dieren de dood in te jagen in HLS. Geen regering, geen aandeelhouder en geen wetgeving. De conclusie luidt dat Teva zonder geweten de dieren pijnigt in HLS. In ieder geval is Teva het gesprek van de dag geweest op dit industrie terrein. Vol overgave zullen we onze protestacties voortzetten bij Teva.

Op naar hartje Amsterdam. De financiële wereld kiest zo nu en dan de kant van HLS. 'Van der Moolen - bloed aan je handen' galmde over de schitterende grachten van Amsterdam. Gekke bekken trekkend stonden de medewerkers van Van der Moolen voor het raam. Hun clowneske optreden zorgde enkel voor vermaak en vastbeslotenheid om het dierenleed aan te pakken. Van der Moolen en NYSE Euronext verhandelen aandelen HLS op de beurs. We laten het niet gebeuren dat de aandelen van HLS zullen stijgen. Van der Moolen en NYSE Euronext werken hand in hand met de dierenbeulen Brian Cass en Andrew Baker van HLS.

Na een uur verplaatsten we de demonstratie naar het beursplein. Voor de NYSE Euronext vond een krachtig protest plaats. Geschokken passanten wilden weten wat HLS was en het aandeel van NYSE Euronext in dit dierenleed. Vol passie zorgden we voor een waardige afsluiting van twee dagen protest. Donderdagochtend zal de Anti Dierproeven Coalitie opnieuw protesteren bij de NYSE Euronext. Verbreek de banden met HLS!

Wilt u meedoen? Bekijk hier onze actie-agenda of stuur ons een email: [email protected]