BAS AFGEKNAPT OP WETHOUDER VENRAY - LEI HELDENS

Het Venrayse bedrijf BAS bv heeft sinds kort onderdak gevonden op bedrijventerrein Trade Port in Venlo. Het kenniscentrum en adviesbureau voor betontechnologie groeide uit zijn jasje op de locatie in Keizersveld. Pogingen om een ruimer onderkomen te vinden op bedrijventerrein De Hulst II liepen op niets uit. Directeur Van Casteren is afgeknapt op de houding van de gemeente Venray.

Met tegenzin keerde het technologiebedrijf Venray daarom de rug toe. BAS heeft meer als een ton uitgegeven aan twee compleet uitgewerkte bouwplannen die niet van de grond kwamen. Het vertrek uit Venray roept vraagtekens op. De gemeente heeft als streven om meer hoogwaardige werkgelegenheid aan te trekken. En nu laten ze zomaar dit Venrayse hightechbedrijf vertrekken. Hoe kan dit?

Directeur Toine van Casteren hekelt de medewerking die hij ondervond in het gemeentehuis. Venray heeft alleen maar oog voor bedrijven met medewerkers die dozen dichtdoen. Ze praten veel over hoogwaardige technologie, maar ze weten totaal niet waar ze het over hebben. Ze hebben er geen flauw benul van hoe het werkt. Een van de beoogde locaties van BAS was langs de A73 nabij laboratoriumpark Sciencelink dat er nog gebouwd moet worden. Van Casteren ziet Sciencelink helemaal niet van de grond komen. Dat project is veel te hoog gegrepen voor Venray.

Raadslid Gerard Thijssen (inVENtief) bevreemdde het eveneens dat BAS uit Venray vertrokken is en stelde onlangs vragen. Het college kwam vorige week met een schriftelijk antwoord. B en W zeggen al het mogelijke te hebben gedaan om het bedrijf voor Venray te behouden. Wethouder Heldens (CDA) zegt dat er drie aanbiedingen zijn gedaan voor een plek op De Hulst II. Door de gemeente, door Van der Looy Projectmanagement - dat samen met de gemeente Sciencelink ontwikkelt - en door Maessen Bedrijven. Met Maessen kwam BAS tot overeenstemming over de koop van een stuk grond tussen discotheek Zenith en de rotonde op de Deurneseweg. Maar ook hier vestigde het bedrijf zich niet.

We hebben alle moeite gedaan, zegt Heldens die de kritiek van Van Casteren niet kan plaatsen. Het bedrijf heeft helaas de aanbiedingen niet geaccepteerd. Dat is bijzonder teleurstellend. Ook ik had dit mooie bedrijf heel graag in Venray gehouden. Het is inderdaad de hoogwaardige werkgelegenheid die wij zoeken. De wethouder zegt dat hij momenteel meerdere mooie locaties in de aanbieding heeft. Op De Hulst II is niet alleen plaats langs de A73 maar ook naast de nieuwbouw van Gilde Opleidingen. Op het nieuwe bedrijventerrein De Blakt is een drietal kavels beschikbaar. BAS blijft van harte welkom in Venray. We zien het bedrijf liever vandaag dan morgen terugkeren. We zullen het met open armen ontvangen, verklaart Heldens.

Bron: Peel & Maas