PROTEST BIJ FINANCIEEL HART VAN HUNTINGDON LIFE SCIENCES

Donderdag 15 maart - Brussel

Vanaf 08.00 stond de Anti Dierproeven Coalitie weer op de bres voor de dieren in HLS. In de Troonstraat van Brussel is een kantoor van Novartis gevestigd. Dat kan moeilijk veel mensen ontgaan zijn. De posters en spandoeken van gepijnigde dieren zijn blikvangers en geven tegelijkertijd geen ruimte voor een andere interpretatie. In HLS worden dieren gepijnigd, gemarteld en gedood. Het is Novartis dat grof geld betaalt voor deze dierproeven en niet voor niets is een internationale campagne opgestart om HLS te sluiten.

Bayer is (niet geheel toevallig) gevestigd naast een overkoepelend orgaan voor 'animal health'. 'De gezondheid voor dieren' houdt in dat Bayer medicijnen maakt voor huisdieren en voor zieke dieren in de bio-industrie. Deze geneesmiddelen zijn weer getest op honden, apen en ratten in proefdierlaboratoria zoals Huntingdon Life Sciences. Bayer staat midden in de dierproefindustrie en het is dan ook geen wonder dat zij opdrachten geven aan HLS.
We hielden een luidruchtig protest voor de (vergrendelde) deur bij Bayer. De vele passanten toeterden en staken hun duim omhoog. Zichtbaar, gedreven en luid. Precies datgene wat dierenbeulen niet willen, wetende dat de meerderheid van de bevolking dierenmishandeling verafschuwt.

Honderd meter verder in de 'Avenue Louise' zit op de vijfde verdieping Makhteshim. Makhteshim is een Israelisch bedrijf dat bestrijdingsmiddelen en chemicaliën laat testen op onschuldige dieren in HLS. Medewerkers van de andere bedrijven in hetzelfde gebouw als Makhteshim wuifden naar ons en spraken schande over deze praktijken. 'Schande, schande, bloed aan je handen' galmde door de straten. Een vrouw had tranen in haar ogen toen zij de posters zag van bebloede beagles.. elke dag sterven 500 dieren in HLS dankzij bedrijven als Makhteshim.

Drie protesten gedaan, nog twee in het vizier. MDS Pharma zit midden in een woonwijk en het zal u niet verbazen dat binnen de minuut de hele wijk was uitgelopen voor ons protest. Buurtbewoners deelden onze woede en begonnen spontaan mee te doen. Nog steeds luid en gedreven spraken we schande over MDS Pharma en Huntingdon Life Sciences.

We eindigden de dag op het Beursplein. NYSE Euronext verhandelt aandelen van HLS - stomme zet. Aangezien HLS amper aandelen verhandelt en er weinig te verdienen valt voor NYSE Euronext. Daarentegen kan de Anti Dierproeven Coalitie niet accepteren dat de NYSE Euronext de hand uitreikt naar dierenbeulen, en hen de kans geeft er weer financieel boven op te komen. Drie uur lang informeerden we de mensen via een informatiestand en natuurlijk via de megafoon. 'Euronext, puppykillers!' 'Euronext, puppykillers!'

 

Ondanks de feiten van dierenmishandeling kiezen deze bedrijven ervoor om zaken te doen met HLS. De internationale campagne voor sluiting van HLS zal blijven opkomen voor de dieren in HLS.

Wilt u meedoen? Bekijk hier onze actie-agenda of stuur ons een email: [email protected]