Anti Dierproeven Coalitie opnieuw gedreven op de bres voor de dieren

Na onze meer dan geslaagde fakkeloptocht van vorige zaterdag in Venray tegen de geplande bouw van een nieuw proefdierlaboratorium, gingen activisten van ADC opnieuw op pad om dierenbeulen te confronteren.

We begonnen 's morgens vroeg bij Hartelust in Tilburg. Dit familiebedrijf verdient al jaren grof geld met het invoeren en verkopen van dieren voor de dierproefindustrie. Zoals gewoonlijk stonden we voor een hermetisch afgesloten poort, eigenaar Roberto Hartelust was nergens te bespeuren, behalve dan op zijn knieën rondkruipend in zijn kantoortje om videomateriaal van ons te maken. Dit zieke bedrijf moet het goed in zijn oren knopen, wij zullen nooit stoppen hen te bezoeken en ons ongenoegen kenbaar te maken. Roberto Hartelust, bloed aan je handen.

Daarna ging het verder naar de ambassade van Mauritius in Brussel. Ook hier stonden we niet voor de eerste keer. Mauritius is op wereldvlak een belangrijke uitvoerder van apen. Deze dieren komen na een lange lijdensweg altijd terecht in gruwelijke dierproeflaboratoria over heel de wereld. We hebben hier al tientallen keren gedemonstreerd en gevraagd aan de ambassadeur, dhr. Gunessee, om hier iets aan te doen. Maar net zoals bij Hartelust staan we ook hier altijd voor een gesloten deur. En net zoals bij Hartelust zagen we enkel af en toe een glimp van een beschaamde werknemer achter het raam. Ook wij zouden beschaamd zijn, mochten we voor de ambassade van Mauritius werken.

Eindigen deden we bij het Philip Morris Research Laboratorium in Leuven. Hier zitten vele dieren opgesloten, ze worden getest op sigaretten. Na 60 of 90 dagen onophoudelijke marteling komt de dood voor deze dieren als een verlossing. Dat Philip Morris, producent van o.a. Marlboro, onschuldige levende wezens op deze manier gebruikt, is een schande. Net zoals vorige keer was bijna al het personeel al huiswaarts gekeerd. We stonden dus weer voor een grotendeels leeg gebouw. Wat is dat toch met die dierenbeulen, ze hebben echt niet graat dat de Anti Dierproeven Coalitie voor hun deur staat.
Bij Philip Morris werd onze groep activisten aangevuld met een dertigtal gedreven activisten uit Leuven. Fantastisch!!!

Meer informatie over Hartelust, Mauritius en Philip Morris vind je op onze website.
Wens je een volgende keer mee te doen, meld je dan vandaag nog aan op [email protected]