NOVARTIS/CHIRON DEMONSTRATIE IN AMSTERDAM

Vrijdag 11 mei.  

op de 2e verdieping aan de Hullenbergweg 83-85 zijn Novartis en Chiron gevestigd - deze bedrijven betalen grof geld voor akelige dierexperimenten in HLS. Waarom zou je geld betalen aan een bedrijf dat in lokale kringen bekent staat als 'the poison factory?' Een bedrijf waar zes maal informatie naar buiten is gebracht van stelselmatige dierenmishandeling? Van beaglepuppies die in hun gezicht gestompt worden, tot wilde apen die van boven tot beneden worden opengesneden, (onverdoofd!) terwijl lachende medewerkers het diertje angst aanjagen met indianengeluiden?
Novartis en Chiron kopen de testresultaten die ze willen hebben bij het commerciële HLS, en de dieren zijn daar elke dag het slachtoffer van. We zullen het nooit accepteren en Novartis kan nog veel meer protesten verwachten totdat zij hun banden verbroken hebben met HLS.

"De honden ondergingen de procedures door middel van een ‘pistool’ waarmee ze op zes plekken in de maag werden geschoten. De honden werden verdoofd omdat de procedure heel pijnlijk was. Ongeveer zeven weken lang werden ze vier keer op die manier behandeld. Daarna begonnen de wratten te groeien. Sommige wratten waren enorm. Elke week werden ze tijdens de gezondheidscontrole opgemeten. Een kleine teef had deze wratten in haar neus en op haar poten. Alles wat ik te horen kreeg was: "Oh, ze wordt volgende week toch afgemaakt, het maakt niet uit." - Inside HLS, 2006

Wil je meedoen of meer informatie? Neem gerust contact met ons op: [email protected]