Vlaanderen tekent massaal tegen dierproeven!

De Anti Dierproeven Coalitie staat elke dag op de bres voor de dieren in proefdierlaboratoria. Als we niet luid en gedreven actie voeren bij opdrachtgevers van dierproeven, dan staan we wel op straat om de mensen te informeren over de gruwel die dieren wordt aangedaan.

Zo stonden we tijdens de eerste week van de koopjes 5 dagen op rij in Vlaamse steden, Antwerpen, Brugge en Oostende. We hebben duizenden mensen aan onze stand gehad, velen tekenden onze petitie tegen dierproeven en namen folders mee.

Keer op keer valt het op hoe weerzinwekkend het grote publiek dierproeven vindt. Er heerst een enorm onbegrip waarom dit in deze 21ste eeuw nog steeds gebeurt, gezien alle alternatieven die voorhanden zijn. Alle positieve reacties opsommen zou ons te ver lijden, 1 springt er echter uit. Toen we in Brugge stonden, kwam er een Duits koppel met een beaglehond naar onze stand. Zij vertelden ons dat deze hond gered was uit een proefdierlaboratorium in Duitsland, waar ze zijn stembanden hadden doorgesneden omdat hij teveel blafte van de pijn... Dit zijn de zieke praktijken die dag in dag uit toegepast worden in dierproeflaboratoria!
Deze hond heeft geluk gehad, hij is opgevangen door liefdevolle mensen in een warm gezin. Laat ons nooit vergeten dat er op dit moment honderdduizenden andere dieren bang opgesloten zitten, niet wetend wat er hen morgen te gebeuren staat. De enige 2 zekerheden die deze dieren hebben, zijn dat ze pijn gaan lijden, maar ook dat de Anti Dierproeven Coalitie hen nooit in de steek zal laten.

Wens je mee te vechten voor de dieren, aarzel dan niet ons te contacteren op [email protected]