INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS

We krijgen regelmatig emails van mensen met een hart voor dieren die graag mee willen naar een demonstratie. Omdat het voor veel mensen de eerste keer is dat ze meedoen met een demonstratie leggen we in het kort uit wat je kunt verwachten en wat wij van jou verwachten.

LEGAAL EN DOELGERICHT
De Anti Dierproeven Coalitie meldt altijd de demonstraties aan bij de autoriteiten. Met megafoons, spandoeken en protestborden laten we onze mening horen, luid en gedreven. Via de demonstraties willen we de aandacht vestigen op dierproeven, zoals onze campagne in Venray waar de gemeente een nieuw dierproefcentrum wil bouwen. Een ander doel is om de druk op te voeren zodat de betreffende bedrijven of instellingen stoppen met hun belangen in dierproeven. Zoals de demonstraties bij de Ambassade van Mauritius in Brussel. Ons doel is een verbod van de export van rhesusapen voor dierproeven.

EFFECTIEF
De demonstraties bestaan meestal uit vijftien tot twintig mensen, jaarlijks worden er ook grotere demonstraties georganiseerd waar 300 tot 500 mensen op af komen. De grote demonstraties geven iedereen een goed gevoel door samen met zoveel anderen in een mars te lopen tegen dierenleed. Toch zijn het de kleinere demonstraties die vaak het grote verschil uitmaken. Door keer op keer op dezelfde plaats te demonstreren breng je deze bedrijven en instellingen in verlegenheid.

WAAR
De demonstraties van de Anti Dierproeven Coalitie vinden plaats waar de veroorzakers van dierenleed zitten. Vaak zijn deze plekken slecht bereikbaar met het openbaar vervoer en aan de rand van de stad of op een industrieterrein. We spreken dan ook meestal van te voren af op een goed bereikbare plek en rijden samen naar de demonstratie.

DATUM EN TIJDEN
De meeste demonstraties vinden plaats op werkdagen. De tijden zijn aangepast aan de werktijden van de dierproefnemers. Helaas betekent het dat niet iedereen kan komen i.v.m. werk of studie. Je zou met je baas kunnen overleggen of je op bepaalde dagen eerder weg mag of je zou vrij kunnen nemen. Als student zou je eventueel je studie uren zo in kunnen plannen dat je vrij bent tijdens de demonstratie.

MEEDOEN
We staan open voor mensen, jong en oud, die een hart voor dieren hebben. We verwachten van jou een positieve instelling en enthousiasme. Wil je graag meedoen maar je kent niemand? Kom gewoon een keertje langs en doe lekker mee. Je zal ons heel snel leren kennen en je snel op je gemak voelen. Je woont 'ver weg' maar je zou graag mee willen doen? Geen probleem. Onze vrijwilligers komen uit verschillende regio's en maken vaak lange uren om naar een demonstratie te komen. Er is altijd een grote kans dat je met iemand mee kunt reizen.