WEERAL OP DE BRES VOOR DE DIEREN!

De Anti Dierproeven Coalitie zal nooit dulden dat bedrijven die geld verdienen met dierenleed dit ongestoord kunnen doen! We zullen deze bedrijven en laboratoria blijvend confronteren met het dierenleed waarvoor zij verantwoordelijk zijn.

Belgische en Nederlandse activisten begonnen de dag heel vroeg bij Novartis Vilvoorde. Dit bedrijf kreeg al vaker te maken met ons protest. Novartis is dan ook op wereldvlak een belangrijke opdrachtgever en uitvoerder van nutteloze dierproeven. Dat zij ook nog eens een belangrijke klant zijn van Europa's grootste dierproeflaboratorium, Huntingdon Life Sciences, is een extra reden voor ons protest. Iedere werknemer kreeg deze ochtend klaar en duidelijk te horen wat wij vinden van mensen die geld verdienen met dierenleed.
Novartis Vilvoorde probeert er alles aan te doen om ons protest te stoppen. Wel Novartis, het is heel simpel, als je ons niet meer voor je deur wil, stop dan het martelen van onschuldige dieren!

Daarna ging het verder naar een andere Novartis afdeling, Ciba Vision Mechelen. Net zoals vorige keer zagen we hier heel weinig beweging. Het was wel duidelijk, bijna alle werknemers hadden vrij genomen om toch maar niet met ons geconfronteerd te moeten worden. Dieren worden in naam van dit bedrijf systematisch gemarteld en kapotgemaakt. Dieren kunnen net zoals wij angst en pijn voelen, zij zijn geen gevoelloze wegwerpproducten, Ciba!

De persaandacht die we weer kregen was overweldigend! We haalden bijna alle kranten, televisie- en radionieuwsuitzendingen. Hier enkele voorbeelden:

Vrt Nieuws

Indymedia.be

Om af te sluiten trokken we naar Notox in Den Bosch. Notox, een commercieel proefdierlaboratorium waar o.a. op beaglehonden wordt getest, kreeg in het verleden ook al met ons protest te maken. Toen durfde geen enkele werknemer het laboratorium te verlaten tot wij huiswaarts keerden. Ze hadden wel de pech dat wij er tot 20u stonden...
Deze keer was het niet anders. Een grote bek opzetten zolang ze veilig achter gesloten deuren beschermd worden door extra security personeel. Maar te laf om ons persoonlijk in de ogen te kijken. Dat is het soort mensen dat dierproeven doet.

Wij zullen nooit stoppen met vechten voor al die onschuldige dieren opgesloten in proefdierlaboratoria. Bij ons geen sporadische acties maar week in week uit gedreven op de bres voor de dieren!
Wens je ook met ons mee te doen, aarzel dan niet ons te contacteren op [email protected]