SCIENCELINK GOES GERMANY
- Laatste wanhoopspoging van gedoemd project -

Negen maanden na de lancering van laboratoriumpark Sciencelink zijn er nog steeds geen concrete resultaten geboekt. PvdA en CDA vroegen in de commissie Middelen naar de stand van zaken. Wethouder Heldens (CDA) herhaalde dat de acquisitie volop loopt. “Er ontstaan concrete contacten, er is veel interesse en we zijn bezig met een grote lobby. Ik ben niet pessimistisch, maar een handtekening van een bedrijf is er inderdaad nog niet”, verklaarde Heldens.

De wethouder van economische zaken meldde dat de acquisitie zich momenteel toespitst op de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. “Langs de Rijn zitten veel lifescience bedrijven. Ook zoeken we contacten met de universiteiten aldaar.”

De Anti Dierproeven Coalitie heeft meer dan honderd Lifescience bedrijven, overkoepelende organisaties en de universiteiten in Duitsland gecontacteerd en gevraagd om vooral niet in zee te gaan met Sciencelink. De instanties die niet reageren kunnen rekenen op protest voor de deur. Half november zijn de eerste demonstraties bij de Lifescience bedrijven gepland.

De Anti Dierproeven Coalitie is een actieve organisatie met een internationaal netwerk van activisten. Wekelijks voert de Anti Dierproeven Coalitie actie om Sciencelink tegen te houden. Bij proefdierleverancier Harlan hebben demonstraties plaatsgevonden in Nederland, België, Duitsland en Italië. Harlan gaf in een eerder stadium aan dierproeven te willen uitvoeren in Sciencelink. 8 december zal er een grote fakkeloptocht plaatsvinden in Venray vanaf het Henseniusplein.

De Anti Dierproeven Coalitie wil niet nog een centrum waar veel dieren ingezet zullen worden in akelige experimenten. De Anti Dierproeven Coalitie ziet de vlucht van Sciencelink om bedrijven te ronselen in Duitsland als een laatste wanhoopspoging.

 

 

 

 

(Klik hier voor meer informatie over dierproefcentrum Sciencelink)

(English version Sciencelink goes Germany)