BURGERINITIATIEF OP 6 JUNI VAN START
Voor een verbod op honden- en kattenexperimenten!

Zaterdag 6 juni start de Anti Dierproeven Coalitie met een unieke campagne: een burgerinitiatief voor een verbod op honden- en kattenexperimenten in laboratoria. Met dit burgerinitiatief kan de Anti Dierproeven Coalitie direct een motie indienen bij de Nederlandse regering. Het is
vervolgens aan onze volksvertegenwoordigers om te beslissen of honden en kattenexperimenten anno 2009 nog mogen in een beschaafd land. We hebben 40.000 handtekeningen nodig om de motie aan te kunnen bieden.

In Nederland zijn er van 1999 tot en met 2007, 17.391 honden en 3.537 katten opgeofferd voor de wetenschap. De Anti Dierproeven Coalitie is vastberaden om die te stoppen.

Lees ook:
- Katten de dupe in Groningen

- Pijnperceptie bij honden in Utrecht

- Giftigheidstesten op honden in Den Bosch

De campagne begint zaterdag 6 juni in Rotterdam op het Binnenwegplein van 12.00 tot 17.00. We willen deze dag zoveel mogelijk handtekeningen binnenhalen. We staan dan ook in een drukke winkelstraat met de handtekeninglijsten. We maken het dierenleed zichtbaar met een groot spandoek en onze protestborden.

Wat jij kunt doen:
We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen met het verzamelen van de handtekeningen. Dit kan je doen op je werk, je opleiding of bijvoorbeeld de sportvereniging. Je kunt in het winkelcentrum handtekeningen ophalen, langs de deuren gaan en natuurlijk je familie laten tekenen.
De handtekening is enkel rechtsgeldig als je Nederlands staatsburger bent en 18 jaar of ouder. We sturen je graag een handtekeningenlijst op! Je kunt deze ook hier downloaden.

Tweemaal per maand staat de Anti Dierproeven Coalitie in winkelcentra om zoveel mogelijk handtekeningen binnen te halen. We doen verschillende steden aan door heel Nederland en komen wellicht ook bij jou in de buurt. Steden die we aandoen zijn Rotterdam, Apeldoorn, Amersfoort, Groningen, Maastricht en Zwolle. Klik hier voor de agenda.

Bekijk ook onze actie agenda. We demonstreren regelmatig tegen honden- en kattenexperimenten in België en Nederland.

Vraag het informatiepakket aan door een mailtje te sturen naar: [email protected]

Bekijk onze campagne video tegen honden- en kattenexperimenten.