Wake tegen experimenten op katten
Oproep aan de Universiteit van Groningen om kattenexperimenten te stoppen!

De Anti Dierproeven Coalitie houdt vrijdag 18 december een wake bij het dierproefcentrum van de Universiteit Groningen. Op deze plek werden in 2008 nog 30.975 dieren gebruikt in experimenten, waaronder ratten, muizen, konijnen, katten, cavia's, varkens, vissen en vogels.

We roepen iedereen op om mee te demonstreren tegen dierproeven.

Wanneer: vrijdag 18 december.
Plaats: op de hoek van de Antonius Deusinglaan en de Oostersingel voor de Universiteit van Groningen.
Tijd: 16.00 tot 18.00 uur.
Wat: met fakkels en kaarsen houden we een wake bij het proefdiercentrum.
(fakkels en kaarsen zijn aanwezig, het is GEEN stille wake)

Daar waar het kabinet zegt voorstander te zijn van het verminderen, vervangen en verfijnen van dierproeven,
worden aan de RUG elk jaar alleen maar meer dieren gebruikt in experimenten - dierproeven die nota bene hoofdzakelijk gefinancierd worden door de overheid. Met uw belastinggeld. De Anti Dierproeven Coalitie vindt dit volkomen onacceptabel.

We eisen dan ook dat de RUG werk maakt van proefdiervrije technieken en inzet op het vervangen van dierproeven conform het landelijke overheidsbeleid. Onze speciale aandacht gaat uit naar de hersenexperimenten op katten die sinds jaar en dag plaatsvinden in Groningen. Meer dan 15 jaar zijn er door het team van professor Gert Holstege katten misbruikt voor onderzoek naar de werking van het zenuwstelsel met betrekking tot plassen. Deze studies hebben tot op de dag van vandaag nog altijd geen medische toepassing opgeleverd. Nu, in 2009, is men aan de RUG begonnen met een nieuwe serie experimenten. Onderzoekster Esther-Marije Klop heeft de ambitie om in de voetsporen van haar promotor Gert Holstege te treden door de komende jaren verder te experimenteren op de hersenen van katten - ditmaal om angst- en paniekstoornissen te onderzoeken... De Anti Dierproeven Coalitie voert campagne om deze onethische nieuwsgierigheidsexperimenten een halt toe te roepen.

Steun de honden- en kattencampagne van de Anti Dierproeven Coalitie door handtekeningen in te zamelen voor het burgerinitiatief.

Wees de stem voor de dieren en doe mee!

Lees hier meer over de experimenten op katten in Groningen.

Lees hier meer over de dierproeven in Groningen.