2 Landen, 3 geslaagde acties.
ADC protesteert opnieuw tegen apenexperimenten.

Om acht uur 's morgens stonden dierenvrienden van de Anti Dierproeven Coalitie opnieuw voor de poort van de loods van Raymond en Roberto Hartelust in Tilburg. Hartelust is de tussenstop van de apenfokkerijen in China en de dierproefcentra in Europa. Hartelust is de spil in het web van de dierproefnemers die apen gebruiken.

Hartelust was recentelijk nog op de conferentie Scand-las in Zweden om contacten te onderhouden met de Scandinavische dierproefnemers. De Anti Dierproeven Coalitie attendeerde de Zweedse dierenactivisten hierop wat resulteerde in 4 dagen van luid protest!

Na 2 uur luidruchtig demonstreren verplaatsten we ons naar de Heuvel, hartje Tilburg. Hartelust zit al zeker 30 jaar in Tilburg en heeft duizenden apen verhandeld, zonder dat de Tilburger hiervan op de hoogte was. De Anti Dierproeven Coalitie start een informatiecampagne om de mensen te informeren over het dierenleed. Met spandoek, informatietafel en een 'aap in een kooi' trokken we de aandacht van vele voorbijgangers. Vele mensen waren geschokt. De twee meest terugkerende reacties waren.

A. Mag dit in Nederland?
Ja. Nederland heeft het grootste apenlab (BPRC) en grootste apenhandelaar (Hartelust) van Europa.

B.Goh, daar wist ik niets vanaf.. Zit hij echt in Tilburg?
Hartelust opereert het liefste in de anonimiteit. Hij zit aan de Kapelmeesterlaan 112b, verscholen achter hekken en camera's.

Wij zijn vastberaden om deze handel te stoppen!

Eindigen deden we in Leuven bij het apenlaboratorium van de universiteit. De K.U.Leuven voelt van alle kanten de druk toenemen. Zelfs minister Onkelinx heeft al te kennen gegeven op termijn een einde te willen maken aan deze experimenten. Dat diegenen die deze experimenten uitvoeren krampachtig begonnen zijn met het bewerken van sommige politici, bewijst dat ze nattigheid voelen. Laat het voor de dierproefnemers duidelijk zijn, het zal hen niet lukken. De publieke opinie keert zich massaal tegen deze proeven. De eis van de Anti Dierproeven Coalitie is duidelijk. Het gaat hier om levende wezens, deze proeven moeten snel stoppen!

Onze actie in Leuven haalde opnieuw de pers. Het gebruik van apen begint een PR nachtmerrie voor de KUL te worden:

Het laatste nieuws