ACTIEDAG TEGEN HONDENEXPERIMENTEN

Omdat honden geen gebruiksvoorwerpen zijn!

De Anti Dierproeven Coalitie protesteert donderdag 7 januari tegen hondenexperimenten die plaatsvinden in de Universiteit van Maastricht.
Vanaf 2000 gebruikte de universiteit meer dan 600 honden in akelige experimenten. De trouwe viervoeters zijn in de Limburgse hoofdstad al ruim 20 jaar het lijdend voorwerp in nieuwsgierigheidsonderzoek op het gebied van hart-en vaatziekten.

Robert Molenaar, campagneleider van de Anti Dierproeven Coalitie: 'Het gebruik van onze trouwe viervoeters in experimenten is onacceptabel en achterhaald. De 'Maastricht University' zou er verstandig aan doen om de hondenexperimenten te schrappen en zich in te zetten voor dierproefvrij onderzoek.'

De universiteit viert haar verjaardag (Dies natalis) en verschillende onderzoekers spreken deze ochtend over hun onderzoek.
De Anti Dierproeven Coalitie grijpt deze gelegenheid aan om mensen te informeren over de experimenten die plaats vinden op honden in de universiteit.

Folders met '2 goede redenen om deze testen direct af te schaffen' worden uitgedeeld aan de bezoekers. Daarnaast wordt met protestborden en spandoeken buiten het gebouw geprotesteerd tegen het dierenleed.

Waar: Minderbroedersberg 4/6, Maastricht
Tijd: 09.45 tot 11.00 uur

De actie verplaatst zich vervolgens naar de ingang van het laboratorium waar de honden gevangen gehouden worden.
Hier zullen we met veel lawaai protesteren tegen het gebruik van dieren in experimenten.

Waar: Centrale Proefdier Voorzieningen, Universiteitssingel 50, Maastricht
Tijd: 12.00 tot 13.30 uur

De actiedag eindigt bij de St. Janskerk. In de St. Janskerk opent de heer Mols, Rector Magnificus van de Maastricht University, de middagzitting. Met spandoeken en protestborden vestigen we opnieuw (buiten) de aandacht op het hondenleed in Maastricht.

Waar: St. Janskerk, Henric van Veldekeplein, Maastricht
Tijd: 14.30 tot 15.15 uur

Wil je ook meedoen?
Stuur ons een mailtje en meld je aan als vrijwilliger: [email protected]