Mauritius,
Van de hemel naar de hel!

Het vakantie-eiland Mauritius herbergt een gruwelijk geheim, dat enkele jaren geleden onthuld is. De fantastische witte stranden, de palmbomen en de schitterende natuur, de uitstekende hotels en uitgaansgelegenheden hebben dit geheim lang kunnen verhullen. Maar nu ligt de waarheid op tafel : Mauritius is één van de grootste exporteurs van apen naar proefdiercentra!

Dat de apen een lange en gruwelijke weg naar hun dood zullen afleggen, zal Mauritius een zorg wezen. Zij verdienen geld met het vangen, het kweken en het uitvoeren van deze apen en daar stopt wat hen betreft het verhaal. Hoe erg het eraan toegaat in deze apengevangenissen kan je hier in dit Engelstalig rapport lezen.

Maar de Anti Dierproeven Coalitie zal deze onschuldige dieren nooit in de steek laten. Wij zullen blijven opkomen voor de duizenden apen die elk jaar in het wild gevangen worden, weggerukt van hun familie, bang afwachtend wat de toekomst brengt.
Zeer regelmatig voeren wij luid en gedreven actie bij de ambassade van Mauritius in Brussel. Na een eerste actie beloofde de ambassadeur, dhr. Gunessee, dit dossier te bekijken in het belang van de dieren...
We hebben daarna nooit meer iets van de ambassadeur gehoord, daarom zullen wij keer op keer terugkeren naar de ambassade om ons ongenoegen kenbaar te maken.

Help de apen van Mauritius! Kom naar onze regelmatige demonstraties en/of stuur een beleefde protestmail naar de ambassadeur en de overheid van Mauritius.

Meer informatie over de gruwel van de apenhandel vanuit Mauritius vindt u hier.

Meer informatie over de bedrijven die de apenfokkerijen beheren vind u hier.