Activisten verstoren prestigieus KUL feest.
Opnieuw protest tegen apenleed!

Op maandag 2 februari vond naar aloude traditie het patroonsfeest van de Katholieke universiteit Leuven (KUL) plaats. Dit is voor de universiteit een zeer prestigieuze dag met de uitreiking van eredoctoraten en een optocht door de straten van Leuven.

Activisten van de Anti Dierproeven Coalitie en Studenten Tegen Onderzoek op Primaten (www.stopnu.org) lieten die dag hun ongenoegen blijken over de apenexperimenten die nog steeds gebeuren in het KUL laboratorium Gasthuisberg.
Met apenmaskers op, spandoeken en borden stonden we de stoet van het patroonsfeest op te wachten voor ze de Sint-Pieterskerk binnengingen. Wij gaven hen stof tot nadenken tijdens de eucharistieviering.

Hierna wachtten we de stoet een tweede keer op op het Hogeschoolplein. Hier deelden we massaal folders uit aan de professoren in de stoet over de betrokkenheid van de KUL bij dierenleed. Wij zullen nooit tolereren dat dieren misbruikt worden, louter en alleen om het persoonlijke ego van een klein groepje KUL dierproefnemers te strelen. Gelijkaardige onderzoeken gebeuren aan andere universiteiten zonder dieren. Wij eisen de directe stopzetting van deze onzinnige experimenten!

De voorbije weken hebben we wel vaker acties gehouden tegen dit apenleed. Voor een kort beeldverslag van vroegere acties, klik hier.

In de namiddag uitten we luid en gedreven ons ongenoegen bij de ambassades van Nepal en Mauritius. Deze 2 landen vangen apen in het wild, en fokken er dan mee. Deze gekweekte aapjes worden daarna verkocht aan Westerse laboratoria, waar ze de meest gruwelijke experimenten moeten ondergaan. Nepal en Mauritius, we zullen actie blijven voeren zolang jullie verantwoordelijk zijn voor dit apenleed! Meer informatie over de internationale campagne tegen Nepal en Mauritius: www.gatewaytohell.net

Deze actiedag in de pers, enkele voorbeelden:

De Standaard.

Het Laatste Nieuws.

VTM nieuws, 15e minuut.

Radio 1, 16e minuut.

De Redactie.

Het Nieuwsblad.

De Morgen,

Een video verslag is ook te vinden op ADC TV.